Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Chladící jednotka pro projekt Barman
Kupka, Ondřej ; Kaczmarczyk, Václav (oponent) ; Arm, Jakub (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce sestrojení chladící jednotky, která se stane součástí projektu Barman. Práce popisuje proces od definice požadavků, přes návrh řešení, výběr komponentů, vytvoření podkladu v podobě procesního schématu, 3D modelu a v poslední čísti samotnou stavbu, včetně popisu problémů a jejich řešení. Druhá část práce se zabývá návrhem modelu jednotky a následně simulací chladícího procesu. Model byl v práci použit dvěma způsoby. Prvním jako simulace reálného procesu a ve druhém jako model pro regulaci, který predikuje vývoj v chladících okruzích. Poslední částí práce je vytvoření SW vybavení z hlediska regulace. Regulátor pro svou funkci využívá výsledků z modelu a zároveň je vybaven souborem pravidel. Ovládání a regulace systému bylo testováno na soustavě tvořené modelem, který simuloval reálný proces a zhodnocení výsledků je závěrem této práce.
Chladicí zařízení domácího pivovaru
Křivánek, František ; Tuhovčák, Ján (oponent) ; Hejčík, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou chladících procesů a návrhu chladícího zařízení pro domácí pivovar. V první části je nastíněn úvod do této problematiky následován návrhem chladícího okruhu a popisem jeho jednotlivých částí. Odhad nákladů je uveden v příloze.
Chladicí jednotka domácího pivovaru
Straka, Miroslav ; Tuhovčák, Ján (oponent) ; Hejčík, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby a užití chladu v procesu domácí výroby piva, tzv. homebrewingu. V úvodní části je popsán technologický postup výroby piva, na který navazuje návrh spilky a prostor pro ležení (zrání) piva. Následně je proveden návrh vhodného výrobníku chladu. Celé zařízení je navrženo tak, aby bylo schopno provozu z baterií, popř. fotovoltaického panelu.
Environmentálně vyspělá budova - pro sportovní aktivity
Krahula, Tomáš ; Horká, Lucie (oponent) ; Horák, Petr (vedoucí práce)
Zadáním diplomové práce je navrhnout budovu pro sportovní aktivity v Sehradicích ve Zlínském kraji. V první části byla navržena a vyprojektována budova. Druhá část se zabývá návrhem technického vybavení budov. Poslední část zkoumá měření vlivu zastínění oken na tepelné zisky a osvětlenost. Budova má jedno podlaží a je zastřešena plochou zelenou střechou. V budově se nachází fitness, místnost pro cvičení jógy, odpočinková místnost, dvě sauny, šatny a zázemí pro personál. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic Heluz, vodorovná nosná konstrukce stropu nad 1.NP je navržena z předpjatých panelů Spiroll. Tepelnou obálku budovy tvoří zateplení systému ETICS. Budova je vytápěna dvěma plynovými kotly. Budova je větrána nuceně za pomocí dvou vzduchotechnických jednotek a chlazena venkovní chladící jednotkou. Teplá voda je připravována díky plynovému kotli a solárním panelům. V celé budově jsou nevržena LED světla. Potřeba elektrické energie je z části vyrobena fotovoltaickými panely na střeše. Návrh zahrnuje velké parkoviště před budovou. Projekt byl zpracován v programu Revit a AutoCAD, průkaz energetické náročnosti budovy byl zpracován programem Deksoft.
Environmentálně vyspělá budova - pro sportovní aktivity
Krahula, Tomáš ; Horká, Lucie (oponent) ; Horák, Petr (vedoucí práce)
Zadáním diplomové práce je navrhnout budovu pro sportovní aktivity v Sehradicích ve Zlínském kraji. V první části byla navržena a vyprojektována budova. Druhá část se zabývá návrhem technického vybavení budov. Poslední část zkoumá měření vlivu zastínění oken na tepelné zisky a osvětlenost. Budova má jedno podlaží a je zastřešena plochou zelenou střechou. V budově se nachází fitness, místnost pro cvičení jógy, odpočinková místnost, dvě sauny, šatny a zázemí pro personál. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic Heluz, vodorovná nosná konstrukce stropu nad 1.NP je navržena z předpjatých panelů Spiroll. Tepelnou obálku budovy tvoří zateplení systému ETICS. Budova je vytápěna dvěma plynovými kotly. Budova je větrána nuceně za pomocí dvou vzduchotechnických jednotek a chlazena venkovní chladící jednotkou. Teplá voda je připravována díky plynovému kotli a solárním panelům. V celé budově jsou nevržena LED světla. Potřeba elektrické energie je z části vyrobena fotovoltaickými panely na střeše. Návrh zahrnuje velké parkoviště před budovou. Projekt byl zpracován v programu Revit a AutoCAD, průkaz energetické náročnosti budovy byl zpracován programem Deksoft.
Chladicí zařízení domácího pivovaru
Křivánek, František ; Tuhovčák, Ján (oponent) ; Hejčík, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou chladících procesů a návrhu chladícího zařízení pro domácí pivovar. V první části je nastíněn úvod do této problematiky následován návrhem chladícího okruhu a popisem jeho jednotlivých částí. Odhad nákladů je uveden v příloze.
Chladící jednotka pro projekt Barman
Kupka, Ondřej ; Kaczmarczyk, Václav (oponent) ; Arm, Jakub (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce sestrojení chladící jednotky, která se stane součástí projektu Barman. Práce popisuje proces od definice požadavků, přes návrh řešení, výběr komponentů, vytvoření podkladu v podobě procesního schématu, 3D modelu a v poslední čísti samotnou stavbu, včetně popisu problémů a jejich řešení. Druhá část práce se zabývá návrhem modelu jednotky a následně simulací chladícího procesu. Model byl v práci použit dvěma způsoby. Prvním jako simulace reálného procesu a ve druhém jako model pro regulaci, který predikuje vývoj v chladících okruzích. Poslední částí práce je vytvoření SW vybavení z hlediska regulace. Regulátor pro svou funkci využívá výsledků z modelu a zároveň je vybaven souborem pravidel. Ovládání a regulace systému bylo testováno na soustavě tvořené modelem, který simuloval reálný proces a zhodnocení výsledků je závěrem této práce.
Chladicí jednotka domácího pivovaru
Straka, Miroslav ; Tuhovčák, Ján (oponent) ; Hejčík, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby a užití chladu v procesu domácí výroby piva, tzv. homebrewingu. V úvodní části je popsán technologický postup výroby piva, na který navazuje návrh spilky a prostor pro ležení (zrání) piva. Následně je proveden návrh vhodného výrobníku chladu. Celé zařízení je navrženo tak, aby bylo schopno provozu z baterií, popř. fotovoltaického panelu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.